top

Oferte vacante strainatate 2024 Paste 2024 Bulgaria Balchik
BulgariaTurcia

Oferte Paste 2024 Balchik

Oferte cazare si hoteluri pentru Paste 2024 Balchik

Oferta pentru Paste  2024 Aparthotel Maria Palace 2* - Fara Masa/Mic Dejun

Aparthotel Maria Palace 2*

Oferta Paste 2024 Balchik > Bulgaria
Fara Masa/Mic Dejun
Nota TripAdvisor:
De la: 48.33 euro de pers/noapte valabil pentru Paste 2024
Oferta pentru Paste  2024 Hotel Antik 3* - Fara Masa/Mic Dejun

Hotel Antik 3*

Oferta Paste 2024 Balchik > Bulgaria
Fara Masa/Mic Dejun
Nota TripAdvisor:
De la: 42.33 euro de pers/noapte valabil pentru Paste 2024
Oferta pentru Paste  2024 Hotel Mistral 4* - Fara Masa/Mic Dejun

Hotel Mistral 4*

Oferta Paste 2024 Balchik > Bulgaria
Fara Masa/Mic Dejun
Nota TripAdvisor:
De la: 36.16 euro de pers/noapte valabil pentru Paste 2024
Oferta pentru Paste  2024 Hotel White Rock Castle 4* - Pensiune Completa

Hotel White Rock Castle 4*

Oferta Paste 2024 Balchik > Bulgaria
Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 99.07 euro de pers/pachet de 3 nopti valabil pentru Paste 2024
Early Booking
-15%

Litoralul nordic ale Marii Negre este cu mult diferit de toate celelalte statiuni galagioase si pline ochi de turisti. Spre deosebire de acelea, litoralul din Balchik ofera liniste si calm, o ambianta ce invita de Paste mereu la pace si relaxare. Acestea sunt principalele motive pentru care turistii de pretutindeni aleg sa isi petreaca vacanta aici. Indiferent de sezon, Balchik  reprezinta solutia preferata a celor care care cauta o portita de scapare din stres si o oportunitate de relaxare, ambele pe fundalul unor peisaje uimitoare si a unor servicii de inalta calitate. In mod traditional, statiunea este vizitata de turistii romani interesati cu precadere de palatul reginei Maria, cunoscut si ca „Ascunzisul Linistit”.

Cascade, bolte antice, lacuri si rauri cu apa ca de cristal, specii de plante rare si poteci serpuite si racoroase, ascunse fiind de umbra vegetatiei luxuriante, au fermecat si continua sa farmece un numar crescand de turisti atat bulgari cat si straini. Toate acestea pot fi vazute in frumosul palat din Balchik, situat in partea de nord-est a litoralului bulgaresc de la Marea Neagra. In trecut, aceasta asezare antica a purtat numele zeului Grec al vinului si orgiilor, Dionysus. Dupa sfarsitul Primul Razboi Mondial, Balchik a fost predat Romaniei, in patrimoniul careia a stat pana in 1940, cand Bulgaria l-a recapatat in urma unei interventii diplomatice de mare anvergura a Monarhului de la acea vreme, Boris I. In timp ce
Balchik se afla sub dominatie romana, Regina Romaniei, Maria, s-a indragostit iremediabil de acel loc, ordonand in consecinta construirea unui Palat ce a fost convertit ulterior intr-o gradina botanica.

Vizitatorii pot observa cladiri sfinte apartinand atat traditiei Crestine cat si celei Musulmane – biserici si moschee. Regina Romaniei Maria era practicanta a religiei Baha’i, conform careia armonia perfecta este cea care conteaza cel mai mult in viata. Fundatia palatului a fost turnata in anul 1924 atunci cand sudul regiunii Dobrudja era inca sub jurisdictia Romaniei. Arhitecti din toate colturile Italiei au fost angajati in acest scop, si numeroase locuri de odihna au fost concepute si construite pentru ca cei de vita nobila, personajele importante din domeniul artei, oaspeti de seama si celebritati, sa aiba parte de un mediu privat, unde sa se poata bucura de intimitate si comfort, departe de privirile intruzive ale oamenilor de afara.

Mai multe detalii despre palatul devenit muzeu si celebra lui detinatoare, primim din observatiile Annei Koleva, custodele domeniului: „Regina Romaniei, Maria, a fost nepoata faimoasei Regine Victoria a Regatului Unit. Tatal sau a fost un vanator iscusit, foarte necomunicativ din fire. Mama sa insa, care spre surprinderea multora este rusoaica, avea un comportament cu totul si cu totul diferit. Aceasta era tipul de persoana joviala, comunicativa, ce deseori organiza petreceri si ospaturi imbelsugate, renumite in randul celor de rang inalt. Palatul a devenit intr-un timp foarte scurt polul vietii boeme de la a le carui petreceri nu lipseau niciodata cei bogati si cu functii importante din intreaga Europa. Incetul cu incetul, palatul a devenit locul preferat de relaxare al reginei, unde obisnuia deseori sa scrie poezii si sa picteze in timpul liber” spune mai departe Anna Koleva. Intrarea principala in palat, cea frontala, ce este in froma de arcada, este o cladire cu doua etaje, in care cel care ii calca pragul se gaseste pasind pe o cale umbrita ce conduce catre asa-numitul „pod al pacatelor”.

In interior sunt multe curgeri de apa cu forme neobisnuite, cascade si mici parauri care atrag instant atentia vizitatorilor. Se poate spune ca palatul Reginei a aterizat in mod misterios pe coasta marii – neffind o cladire de marimi foarte mari, dar care combina intr-un mod deosebit de armonios elementele de cultura mediterneana cu cele ale arhitecturii bulgare specifice perioadei de renastere de la inceputul si mijlocului secolului XIX. Zvonurile vremii spun ca Regina Romaniei era indragostita pana peste cap de un pasha turc deosebit de aratos, in timp ce printul bulgar de la acea vreme, Kiril, era complet indragostit de ea. Un veritabil „triunghi al iubirii” despre care am citit cu totii intr-unul din romanele de dragoste.

Din intregul palat, locul preferat  al Reginei Maria era camera de fumat. Custodele muzeului, Anna Koleva, dezvaluie in continuare niste amanunte picante: „In camera de fumat se putea observa o piscina de dimensiuni mici, in jurul careia erau aranjate perne umplute cu puf de rata polara galbena si imprejur geamuri de sticla. Zvonurile vremii spun ca regina le oferea oaspetiilor sai opium si in timp ce acestia erau puternic intoxicati si prinsi in conversatii aprinse, in care isi dadeau toate secretele pe fata, aceasta statea in liniste in spatele geamurilor, ascultand ce aveau sa-si spuna unii altora. Pe vremea aceea oamenii erau foarte reticenti la adevar.” Palatul isi datoreaza frumusetea si farmecul in special gradinei botanice, care este cu adevarat unica si de a carei constructie, inceputa in anul 1926,  s-a ocupat personal bine-cunoscutul expert botanic elvetian, Jules Jany. La acea vreme gradina botanica a fost denumita „Gradina lui Allah”. In vremurile noastre, aceasta reprezinta o atractie de mare popularitate in randul turistilor ce ii calca pragul, ce sunt atrasi in mod deosebit de colectia impresionanta de cactusi si plante exotice. Regina Maria se rasfata deseori cu plimbari lungi de-a lungul sirurilor serpuite, gustand din plin atmosfera magnifica a palatului a carui constructie a coordonat-o ea insasi.

Daca prin toate acestea v-am deschis apetitul pentru calatorii si v-am starnit curiozitatea indeajuns incat sa vreti sa vedeti de Paste minunatiile acestui loc cu proprii vostri ochi, atunci o vacanta pe litoralul din Balchik este doar la o rezervare distanta. Este fara dar si poate un loc deosebit in care puteti impleti relaxarea si eliberarea de stres cu o memorabila incursiune in paginile istoriei. Turul palatului va va permite sa va faceti o idee despre ce insemna sa fii un monarh in secolul XIX. Deveniti parte din acea poveste si creati-va propria poveste.

        Orasul statiune Balchik este situat in partea de nord est a litoralului bulgaresc al Marii Negre, la 40 km de Varna, 20 km de Kavarna si 65 km de Vama Veche. Este o regiune cu un climat moderat continental, in timpul verii temperatura aerului situandu-se in jur de 22 de grade Celsius, iar cea a apei de 24 de grade. Orasul a fost fondat in secolul VI inaintea erei noastre, de colonistii greci numiti krune, iar asezarea au denumit-o dupa zeul vinului si al bucuriei, Dionisiopolis. In primul secol al erei noastre, orasul a devenit parte a imperiului Roman, cunoscand cea mare dezvoltare si prosperitate in secolele II si III. Cel mai important obiectiv turistic din Balchik il reprezinta fara indoiala Palatul, ramas din timpul ocupatiei romanesti, construit 1924 ca resedinta de vara a Reginei Maria Alexandrina Victoria de Edinburgh a Romaniei (1875 – 1938). In incinta resedintei se afla si Gradina Botanica a reginei, cu sute de specii de flori superbe si cactusi ce fac deliciul miilor de turisti in fiecare an. Un mare numar de vestigii arheologice descoperite cu ocazia excavarilor din zona se afla expuse la Muzeul de Istorie din Balchik si vorbesc despre crearea si dezvoltarea orasului in antichitate si evul mediu. Fara indoiala ca Balchik datorita multiplelor posibilitati de cazare la tarife rezonabile, a restaurantelor si teraselor raspandite pe faleza ce servesc preparate din peste proaspat, posibilitatilor de distractie, a obiectivelor turistice, culturale si istorice si nu in ultimul rand proximitatea litoralului romanesc fac ca aceasta regiune sa atraga in fiecare an mii de turisti ce isi doresc sa petreaca aici vacanta de vara la mare. 
Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
AlbenaBalchikConstantin si ElenaDuni Royal ResortKavarnaKranevoNessebarNisipurile de AurObzorSunny Beach
Testimoniale
Doamna Pop: Voiam sa va multumesc pentru oferta si promptitudine, totul a fost OK, hotelul Caraiman din Sinaia este f. frumos si Revelionul a fost deosebit, multumim mult!...
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2024
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2024
Site web realizat de webis.ro