Este greu de crezut la prima vedere ca statiunea Elenite din Bulgaria poate fi gazda unor evenimente, altele decat vacantele pe litoral ale turistilor. Si totusi, in anul 2017 se organizeaza o serie de conferinte ce poata numele de “Evenimente Stiintifice Internationale”. Locatia exacta este Hotelul Royal Castle, gazda perfecta pentru o intalnire de asemenea amploare. Sala de conferinte de aici este echipata cu aer conditionat, sistem audio si proiector multimedia, avand o capacitate maxima de 300 de persoane.
In continuare vom trece in revista conferintele, datele in care au loc, iar la sfarsit vom trece in revista partenerii care fac acest eveniment posibil. Asadar, in ordine cronologica a desfsurarii lor, va prezentam:
1. Agricultura si Mancare, a 5-a conferinta internationala, 20-24 Iunie 2017
Taxa de participare standard este 240 euro de persoana si include urmatoarele servicii:
-
Diploma de participare
-
Intrare la toate sesiunile conferintei
-
Prezentarea unei lucrari ca discurs (10 minute prezentare + 5 minute intrebari) sau poster.
-
Publicarea unei lucrari de maxim 20 de pagini intr-un jurnal international relevant pentru industrie
-
O copie print a programului conferintei
-
Pauze de cafea
In functie de participarea la conferintele din anii trecuti sau indeplinirea unor conditii mentionate pe site-ul lor, exista posibilitatea ca taxa sa fie redusa. Limba oficiala de prezentare este engleza iar temele discutate in cadrul acestui eveniment sunt: Agricultura organica, Fructe si citrice, Protectia si fertilizarea plantelor, Tratament dupa recoltare, Utilaje de procesare a mancarii, Probleme de nutritie si dieta, Metode de crestere intensiva, Legislatia UE pentru agricultura si multe altele.
2. Ecologie si Siguranta, a 26-a conferinta internationala, 23-27 Iunie 2017
Va imaginati cat de placut trebuie sa fie sa poti combina utilul cu placutul, participand la eveniment din motive profesionale si continuand cu o mini vacanta pe litoralul bulgaresc. Taxa de paticipare si conditiile sunt aceleasi, insa bineinteles, temele de discutie si publicare ale lucrarilor stiintifice difera. Astfel, daca veti participa aici, veti auzi ultimele noutati si dezbateri in domenii ca “Energie, Climat si Siguranta Globala in Secolul 21”, Ecologia “Aerului, Solului si a Apei”, “Sanatate si Siguranta” si “Protectie Civila si Managementul Dezastrelor”.
3. Materiale, Metode si Tehnologii, a19-a conferinta internationala, 26-30 Iunie 2017
Statiunea Elenite este asadar gazda unui alt eveniment de amploare, concentrat acum pe o cu totul alta arie a industriei. In domeniul materialelor se discuta pe teme ca “Sticla, ceramica si adezivi”sau “Stiinta macromoleculara si inginerie”. Apoi, la capitolul metode si instrumente pentru inovatie veti intalni subiecte de discutie ca “Creativitate organizationala si generare de idei” sau “Surse de energie naturale si alternative”. Nu in ultimul rand, in cadrul domeniului metode si tehnologii se discuta despre “Modelare matematica in ingineria chimica” si “Standarde tehnologice, certificare, analiza si control. Temele mentionate mai sus sunt doar cateva, deoarece in realitate vorbim despre un numar de 17 in prim categorie, 11 in cea de doua si 29 in cea dea treia.
Se face o pauza in programul conferintelor, pana in luna Septembrie cand se continua cu inca trei astfel de evenimente.
4. Economie si Business, a 16-a conferinta internationala, 1-5 Septembrie 2017
Un domeniu deosebit de important, inclusiv pentru industria hoteliera, cu multe prelegeri interesante si cu potential inovator. Si aici conferinta este impartita in trei mari categorii, fiecare cu temele ei. Prima categorie se numeste “Reconstruirea economiei mondiale” (12 teme) unde sunt dezbatute subiecte precum Viitorul sistemului monetar interational si Coordonarea politicilor fiscale, monetare si financiare. A doua categorie se numeste “Teorii economice si practici de business” (12 teme) unde puteti asista lucrari ca Investitii, restructurare si renovari tehnologice sau Analiza statistica a stiintei, tehnologiei si industriei. Ultima categorie poarta numele de “Economia cunostintelor si inovatiei” unde gasiti in total 21 de teme printre care si Construirea unei culturi de impartasire a cunostintelor intr-un corporate si industrial.
5. Educatie, Cercetare si Dezvoltare, a 8-a conferinta internationala, 4-8 Septembrie 2017
Aici, datorita importantei dar si vastitatii domeniului, categoriile tematice sunt mai numeroase. In total sunt 6 astfel de arii pe care le vom detalia mai jos, dand cateva exemple de teme la fiecare:
-
Cunoastere si Inovatie: Un factor primar in productivitate si crestere economica;
-
Invatare online si inovatii virtuale;
-
Educatie superioara: Globalizare si Internationalizare;
-
Cercetare stiintifica: Rezultate si perspective;
-
Socializarea tinerilor in societatea contemporana;
-
Educatie, Individ si Societate;
Ca exemple de teme mentionam Arta in educatie, Tehnologii de cercetare in educatie, Invatare pe tot parcursul vietii, Calitatea predarii, programe de training si evaluare, Universitati virtuale, Programe de tipul “schimb de experienta” pentru studenti dar si cadre didactice si multe altele.
6. Limbaj, Individ si Societate, a 11-a conferinta internationala, 7-11 Septembrie 2017
In categoria “Cultura, Civilizatie si Societate” sunt prezentate lucrari pe teme interesante ca Multitudinea de identitati in cultura contemporana sau Traditie si inovatie culturala. Apoi, la capitolul “Predare si invatare a limbajului” veti asista la prelegeri cu titlul Invatare independenta/autonoma si Practici la clasa. Exista si o categorie ce vizeaza componenta psihologica a limbajului si atinge subiecte ca Diferente individuale: Memorie si Limbaj sau Limbajul ca o actiune sociala.
In spatele acestei organizari se afla o suita de institutii care au facut posibil totul. Una dintre ele este chiar Universitatea din Bucuresti care s-a implicat activ si a caror studenti si cadre didactice participa cu lucrari stiintifice. Pe langa Bulgaria, care este si tara gazda, mai participa specialisti din alte tari cum ar fi Polonia, Kazakhstan, Serbia, Grecia, Belarus, Romania, Repulica Ceha, Rusia si Ungaria. Astfel, este de la sine asigurat un mediu multicultural care permite impartasirea de cunostinte si dezvoltarea.
Putem spune fara sa gresim cu nimic, ca aceste 6 evenimente organizate in Bulgaria sunt dovada clara ca o statiune de litoral precum Elenite este in plina ascensiune si are un potential imens atrangnd atat turisti cat si profesionisti din o gama diversa de domenii. Conferintele internationale al caror program l-am parcurs mai sus sunt primele dintr-un sir lung de evenimente organizate cu succes la malul marii. Asta va poate motiva sa vizitati statiunea in cazul in care nu ati facut-o deja, sau de ce nu, sa o folositi ca locatie pentru propriul vostru eveniment.