top

Oferte vacante strainatate 2024 Litoral 2024 Bulgaria Constantin Si Elena
AlbaniaBulgariaCipruEgiptGreciaPortugaliaSpaniaTunisiaTurcia

Oferte Litoral 2024 Constantin - Si - Elena

Oferte cazare si hoteluri pentru Litoral 2024 Constantin - Si - Elena

Oferta pentru Litoral 2024 Aquahouse Ensana Health & Spa Hotel 5* - Mic Dejun/Demipensiune

Aquahouse Ensana Health & Spa Hotel 5*

Oferta Litoral 2024 Constantin si Elena > Bulgaria
Mic Dejun/Demipensiune
Nota TripAdvisor:
De la: 47.4 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel & Spa Romance Splendid 4* - Fara Masa/Mic dejun/Demipensiune/Pensiune Completa

Hotel & Spa Romance Splendid 4*

Oferta Litoral 2024 Constantin si Elena > Bulgaria
Fara Masa/Mic dejun/Demipensiune/Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 31 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Early Booking
-15%
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Astor Garden 5* - Mic Dejun/Demipensiune

Hotel Astor Garden 5*

Oferta Litoral 2024 Constantin si Elena > Bulgaria
Mic Dejun/Demipensiune
Nota TripAdvisor:
De la: 49.2 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Azalia Balneo & Spa 4* - Ultra All Inclusive

Hotel Azalia Balneo & Spa 4*

Oferta Litoral 2024 Constantin si Elena > Bulgaria
Ultra All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 51.9 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Estreya Palace & Residence 4* - Mic Dejun/Demipensiune/All Inclusive

Hotel Estreya Palace & Residence 4*

Oferta Litoral 2024 Constantin si Elena > Bulgaria
Mic Dejun/Demipensiune/All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 24.5 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024

Precum inspira si denumirea "Statiunea Sfintii Constantin si Elena", aceasta zona este una de litoral cu o valoare spirituala semnificativa, recunoscuta pentru varii tratamente de tip termal. Un concediu complet.
 
Este o zona de vindecare spirituala, trupeasca si mentala. Asadar, putem sa aruncam o privire peste fiecare aspect in parte.
 
In fiecare zi albastrul-amurg al fiecarui val se sparge peste nisipul fin de culoarea galbenusului. Singurul scop al sau pare a fi de a ne racori talpile muncite, pe intreaga durata a vacantei. Orele trec iar tu te afli intre arsita soarelui si granulele de nisip incinse. Magazinele si barurile sunt la indemana, mereu pregatite sa ofere acea sticla uda si rece care te racoreste de la prima atingere, iar la scurt timp, mirosul de sare al aerului pluteste in imprejur aducand cu el mici tachinari din partea restaurantelor fericite in a iti servi farfurii cu fructe proaspat culese din mare. Preturile sunt indeajuns de variate incat acopera fiecare buget prestabilit iar zambetul apare spontan indata ce te vor surprinde ospatarii si vanzatorii incantati, spunandu-ti: “Multumesc.” “Buna ziua!” si “Pofta buna.” Popularitatea regiunii este in crestere in ultimul timp, in acelasi timp turistii romani sunt buni prieteni ai statiunii de-a lungul ultimilor ani. Insa acestia par a recomanda alte statiuni pentru a tine secretul Sfintilor Constantin si Elena doar pentru ei. Odata ajunsi acolo ne dam seama ca nu ii putem judeca, ci doar intelege, ba chiar sa le dam dreptate.
 
Dupa masa de pranz alaturi de un pahar indeajuns de rece incat sa ne binedispuna chiar si in cele mai simple conversatii, soarele se afiseaza arogant deasupra, insa conflictul e usor de aplanat prin lotiunea de soare delicat intinsa de catre persoana iubita, furand un mic masaj prin: ‘Mai da putin pe spate. Nu cred ca a intrat crema bine inca.’ Insa daca soarele insista in pofida cremei, in cel mai rau caz ne putem aseza la una din umbrelele plantate in nisip la o distanta aerisita fata de urmatoarea. Ne putem aseza ochelarii de soare pe masuta de alaturi, uitandu-ne impacati peste domeniul nostru multicolor, nisipos si mangaiat de valuri cu un iz salin. Acela este momentul in care grijile au fost lasate sa se usuce sub raze, evaporandu-se in cateva minute, facandu-le cu mana in drumul lor pierdut. Cu grijile in neant, restul zambetelor vin de la sine. Fie prin insiruirea de cuvinte a unei carti bune, ori o balaceala alaturi de prietenul cel mai bun al omului pe care nu il puteam lasa acasa, fie printr-un meci de volei in apa. Sau poate pur si simplu printr-un somn de mult asteptat despre care stim ca nu urmeaza sa fie intrerupt de nici un ceas desteptator. In acea clipa, tragi cu ochiul la persoana draga si realizezi cat de repede trece timpul si cat de departe ati ajuns impreuna.

Pacea interioara ce ne-a cuprins usor, ne duce catre manastirea ridicata in jurul secolului al XVI-lea, la mica distanta in nord, fata de orasul Varna. Manastirea Sfintii Constantin si Elena, este locul unde te poti reincarca spiritual, unde te poti bucura de linistea stradutelor si de aerul rece al zidurilor din piatra. Florile albe si roz, trunchiul brun al copacilor care urca si se dezvolta intr-un verde coplesitor este primul lucru ce ne intampina la intrarea in incinta manastirii, ducandu-ne cu gandul la o viata mai veche, rustica si simpla. Odata aflati in zona altarului, putem auzii un izvor secret cum canta diafan imediat din spatele tronului. Acesta rasuna intr-o mica minune a naturii de sine statatoare, imblanzit doar de catre serenitatea lacasului modest. O parte din moastele Sfantului Valentin si icoana celor sapte tineri din Efes sunt printre obiectele in grija manastirii. Este un loc spiritual unde nu se percepe nici o taxa la intrare, totodata, femeile trebuie sa isi acopere corpul, inclusiv bratele. O esarfa la indemana se poate dovedi folositoare.
 
Alaturi, este un mic restaurant recomandat pentru pestii si fructele de mare proaspat aduse din porturile din Varna. Preturile sunt accesibile, iar pentru orice intrebare localnicii sunt prietenosi si gata sa ajute. Desi sunt obisnuiti cu romanii veniti an de an in vizita, in eventualitatea nesansei de a nu gasi un vorbitor al limbii romane, un sfat salvator poate fi de a face cateva poze pe telefonul mobil a lucrurilor simple, uzuale, precum o farfurie cu un set de tacamuri, semnul de toaleta, semnul “H” pentru spital si orice altceva preconizati ca fiind util sau specific dumneavoastra.
 
Una din laudele statiunii se duce catre tratamentele de tip balneo termal, serviciu disponibil in majoritatea hotelurilor. Asadar, indiferent de cum doriti a petrece ziua, fie in sunetul valurilor de pe plaja, fie in soaptele interioare ale lacasului sfant, la finalul zilei aveti optiunea rasfatului suprem la unul din tratamentele Spa, unice acestei zone. Orice urma de stres va disparea indata ce capul vi se va aseza pe perna, cu nicio forma a altui gand in afara unuia de relaxare ca se va repeta intregul rasfat la doar cateva ore de somn bland, distanta.
Desi mintea tuturor este a aceluiasi copil frumos ca intotdeauna, corpul ne imbatraneste si necesita mai multa atentie iar viata este alerta ca intotdeauna. Problemele necesita rezolvari. Parinti, frati sau surori, sot sau sotie, copii, pe care ii iubim inzecit in timp ce serviciul zilnic ne tine departe de ei. Avem prea multe ganduri deodata si doar o cantitate finita de energie pe care meritam sa o consumam alaturi de cei iubiti fara a avea grija alarmei de telefon a zilei urmatoare.

Aceasta statiune este perfecta pentru cei care cauta exact acest lucru. Oamenii sunt prietenosi, plajele sunt comode, fara galagia cluburilor de noapte din doi in doi metri. Cultura si istorie pentru curiosi si pasionati, iar pentru fani ai gastronomiei gasim fructe de mare proaspete- insa fara grija, meniul cuprinde indeajuns de multa varietate culinara pentru orice fel de gurmand.

De la litoralul blajin al statiunii Sfintii Constantin si Elena, catre o modesta manastire cu un izvor inedit, ne rasfatam cu mancare savuros de proaspata si de variile terapii ale bailor termale. Ajungem sa ne dam seama ca este o zona inedita unde nu ni se ofera doar ceea ce fiecare dintre noi isi doreste, insa si ceea ce avem nevoie.

  Statiunea Sfintii Constantin si Elena este cea mai veche statiune, atestata documentar, de pe coasta Marii Negre a Bulgariei, situata la 8 km departare de orasul Varna. Primul centru de balneologie a fost construit aici in anul 1908. Statiunea si-a castigat popularitatea in mare parte datorita numarului mare de parcuri verzi, izvoare minerale, plaje si soare. Sfintii Constantin si Elena a fost denumita dupa manastirea cu acelasi nume, situata pe teritoriul statiunii. A fost construita la inceputul secolului al 18-lea, in onoarea Imparatului roman Constantin I si a mamei sale, Imparateasa Elena. In zilele noastre a mai ramas doar o mica bisericuta din ce a fost odata, fiind ingropata pe jumatate in pamant.

Am putea sa va dam o multime de motive sa vizitati statiunea Sf. Constantin si Elena din Bulgaria:
- Aerul este foarte curat datorita concentratiei mari de ioni negativi
- Parcurile si spatiile verzi sunt pline de copaci multicolori si frumos mirositori
- Plajele sunt localizate in golfuri blande, cu nisip auriu si izvoare minerale cu efect curativ.

Puteti alege dintr-o multime de hoteluri din statiune, cele mai multe dintre ele fiind noi, unele proaspat renovate sau restaurate. De asemenea mai gasiti vile si centre pentru relaxare, 2 piscine exterioare cu apa minerala de izvor care functioneaza in permanenta. Alege sa-ti petreci vacanta de vara pe litoralul bulgaresc, in linistita Statiune Sfintii Constantin si Elena intrucat va ofera o varietate larga de restaurante si locuri pentru a va petrece timpul liber indiferent daca sunteti cu persoana iubita, prietenii ori familia. Puteti opta de asemenea pentru a vizita frumosul oras Varna aflat la relativ mica distanta de statiune.

Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
AlbenaBalchikConstantin si ElenaDuni Royal ResortEleniteKavarnaKranevoNessebarNisipurile de AurObzorPomoriePrimorskoSozopolSunny BeachSunny DaySveti Vlas
Testimoniale
Doamna Pop: Voiam sa va multumesc pentru oferta si promptitudine, totul a fost OK, hotelul Caraiman din Sinaia este f. frumos si Revelionul a fost deosebit, multumim mult!...
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2024
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2024
Site web realizat de webis.ro