top

Oferte vacante strainatate 2024 Litoral 2024 Bulgaria Riviera Holiday Club
BulgariaCipruEgiptGreciaPortugaliaSpaniaTunisiaTurcia

Oferte Litoral 2024 Riviera - Holiday - Club

Oferte cazare si hoteluri pentru Litoral 2024 Riviera - Holiday - Club

Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Nympha 4* - All Inclusive

Hotel Nympha 4*

Oferta Litoral 2024 Riviera Holiday Club > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 57.1 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Riviera Beach 5* - All Inclusive

Hotel Riviera Beach 5*

Oferta Litoral 2024 Riviera Holiday Club > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 65.8 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024

                 Daca ati calatorit pana acum pe litoral in statiunea Riviera Holiday Club stiti deja cat de minunat este locul si ce multe facilitati are de oferit. Turistii au toate motivele sa prefere aceasta locatie cand isi aleg destinatia de vacanta in Bulgaria. Insa, exista si alte tipuri de clienti care aleg complexul hotelier cum sunt spre exemplu cei de la Organizatia Internationala pentru Cresterea Cristalelor. Intre 13 si 16 Septembrie 2018 aici va avea loc cea de-a doua editie a Scolii Europene pentru Cresterea Cristalelor. 

Suna interesant, nu? Si, totusi, despre ce este vorba mai exact? In acest articol vom afla impreuna, in detaliu, totul despre cresterea cristalelor. 

Istoric

Aceasta organizatie a fost infiintata inca din anul 1966 cu scopul de a oferi un cadru oamenilor de stiinta care lucreaza in acest domeniu al cristalizarii. De-a lungul timpului, au fost setate doua instrumente principale pentru a fi folosite in pomovarea si sustinerea stiintei pentru cresterea cristalelor. Aceasta sunt o conferinta internationala organizata odata la 3 ani si o scoala de vara internationala, ultima dintre ele prinzand forma un pic mai tarziu. 

La inceputuri, focusul era pe activitati grupate de crestere, dar odata cu trecerea timpului si cu dezvoltarea organizatiei, au aparut mai multe ramuri tehnologice cum ar fi:
  • Epitaxie;
  • Bio-cristalizare;
  • Creștere în câmpuri externe/microgravitate;
  • Nanocristalizare etc.;
Aceasta expansiune a fost si este in continuare greu de controlat de catre organizatie iar riscul ce mai mare este ca stiinta cresterii cristalelor sa-si piarda caracterul integrativ. In ziua de astazi, asistam la o inalta specializare si un grad ridicat de sofisticare a proceselor de crestere, in termeni de echipamente si proceduri. Asta ii poate duce cu gandul pe unii crescatori de cristale ca domeniile de specializare nu se suprapun si ca nu exista deci niciun beneficiu dintr-o comunicare deschisa cu alti specialisti. 

In mod contrar, organizatia considera ca adevarata dezvoltare si evolutie a cresterii de cristale depinde strict de interactiunea dintre oamenii de stiinta care aplica zilnic concepte de baza ale nucleatiei, interfetei kinetice, transportului de masa si caldura, aerodinamicii, independent de practica metodelor de crestere si a fazelor de tranzitie, de tipul si dimensiunea cristalelor. 

Astfel, Organizatia Internationala pentru Cresterea Cristalelor, in afara de coordonarea conferintelor si scolilor de vara in diverse locatii cum ar fi in cazul nostru statiunea Riviera Holiday Club, isi propune sa sustina si sa impulsioneze diferite initiative in domeniu, la un nivel international. Dorinta lor este de a reduce fragmentarea prezenta in domeniul cresterii cristalelor, prin punerea la dispozitie a unei platforme vaste unde toti omanii de stiinta pot raporta experientele si progresele lor. Ideea de baza este ca numai fertilizarea incrucisata poate conduce la adevarate descoperiri. 

Cum se cresc cristalele?

Cristalele pot creste printr-un proces natural sau unul artificial insa in acest articol ne pot concentra asupra celei de-a doua variante. Sunt mai multe procese implicate in cresterea artificiala a cristalelor, si anume:
  • Difuzia atomilor (sau a moleculelor, in cazul cristalelor moleculare cum sunt hidrocarburii sau polimerii) substantei de cristalizare prin mediul inconjurator (sau solutia) catre suprafata cristalului;
  • Difuzia acestor atomi pe suprafata cristalului catre niste zone specifice;
  • Incorporarea atomilor in cristal, pe aceste zone specifice;
  • Difuzia caldurii cristalizarii departe de suprafata cristabului. 
Rata cresterii cristalului poate sa fie limitata in functie de felul in care sunt parcursi acesi patru pasi. Formarea initiala a centrilor din care se deruleaza mai apoi cresterea scristalului este cunoscut sub numele de nucleatie.  

In timpul cresterii si transformarii in faza fluida, cristalul dezvolta si mentine de cele mai multe ori, o forma polihedrala care este posibil sa reflecte caracteristicile simetrice ale sablonului microscopic al aranjamentului atomic in cristal.
Fatetele combinate ale acestei forme sunt cele care sunt perpendiculare directiilor celei mai incete cresteri. 

Potentialul energetic al unui cristal este posibil sa fie minim in forme care contin cateva cat mai putine margini posibile. Asta inseamna ca in regimu normal de crestere al unui cristal, fatetele lui vor fi cel mai probabil dense si nivelate. 

Structura cristalelor

Un subiect numai bun de studiat intr-o mini vacanta pe litoralul bulgaresc, nu-i asa? Cristalele sunt forme solide, tridimensionale si cu o structura interna repetativa. Cristalele sunt definite in termeni de spatiu, populatie si aranjamente reciproce. Spatiul este definit ca o retea de punct repetata periodic. Mai departe, peridiocitatea retelei este definita de lungimile si orientarile reciproce ale trei vectori care formeaza modelul. Populatia, este definita ca fiind numarul total si tipul de unitati fundamentale structurale care formeaza modelul. Ordinea si peridiocitatea cristalelor trebuie sa se extinda la aproximativ 100 de nanometri in toate cele trei dimensiuni ale spatiului, pentru a da semnale bine definite, necesare pentru cartografierea detaliilor.

Starile intermediare sunt vazute in forma cristalelor lichide, care au ca unitati fundamentale de structura, moleculele lungi. Acestea sunt aranjate paralel, dar fara peridiocitate si in stare nematica. 

In realitate, spatiul cristalului nu este in general, perfect. Procesul de crestere este caracterizat de constrangeri si turbulente si mai ales de interactiunea dinamica dintre cristal si mediul sau. Procesul este reflectat in structurile formate ca o asamblare de atomi si este colectat si facut relativ imobil prin eliberarea energiei numita caldura de cristalizare. Laturile cristaline rezultate se aseamana cu un mozaic de regiuni adiacente, usor aliniate. 

In concluzie, este destul de clar ca acest proces al cresterii de cristale este unul foarte complicat si complex ce se intinde pe o perioada destul de lunga de timp. Este fascinant cum se specializeaza oameni de stiinta chimisti pe acest domeniu, dificil dar deosebit de frumos. Cresterea cristalelor este totusi o arta. Una care se poate practica pe litoral,  in statiunea Riviera Holiday Club cu ocazia evenimentului special organizat. Noi, cei de la Agentia de turism Family Travel suntem chiar incantati ca se organizeaza astfel de intalniri si activitati, mai ales ca sunt la nivel international. Numai daca ne gandim la numar de persoane care vor calca pragul statiunii si care vor ramane uimiti de servicii, dorindu-si sa se reintoarca cu prima ocazia. In plus, acum stim mai multe despre cresterea cristalelor si efortul depus de oamenii de stiinta. 

        Riviera Holiday Club este o fosta statiune residentiala guvernamentala, care dupa caderea comunismului s-a transformat intr-o mini statiune cu hoteluri moderne si facilitati pe masura, deschisa publicului larg. Riviera Holiday Club se afla la doar 17 km de Varna, in imediata apropiere a statiunii Nisipurile de Aur si este situat in mijlocul unui parc superb cu copaci seculari si izvoare minerale, ceea ce face din Riviera si un centru balneologic foarte apreciat. Clubul se intinde pe o suprafata de peste 12 hectare, chiar pe malul marii, avand propria plaja cu golfuri mici, superbe, oferind liniste si confort, ceea ce il face foarte atractiv pentru familiile cu copii si pentru turismul de business, aici avand loc o multime de evenimente internationale. Riviera Holiday Club dispune de 5 hoteluri de categorii diferite, printre care Riviera Beach de 5 stele, Imperial de 5 stele, Lotos de 4 stele si Nimpha de 3 stele, precum si 10 restaurante, o multime de optiuni pentru distractie, 2 centre sportive indoor si 2 centre outdoor, cele mai bune terenuri de tenis de camp din Europa de Est, 2 centre de SPA si Wellness, 13 Sali de conferinta si 2 centre de business. Pe scurt, aici la Riviera Holiday Club vei gasi tot ceea ce este necesar pentru o vacanta de vara de neuitat, un week-end relaxant la malul marii, un rasfat la SPA, sau un eveniment business de succes.
Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
AlbenaBalchikConstantin si ElenaDuni Royal ResortEleniteKavarnaKranevoNessebarNisipurile de AurObzorPomoriePrimorskoRiviera Holiday ClubSozopolSunny BeachSunny DaySveti Vlas
Testimoniale
Amabilitate, curățenie, liniște, bază de tratament, piscină, răsfăț culinar. Un loc ideal pentru odihnă, reparat și încărcat.... ”bateriile”....
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2024
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2024
Site web realizat de webis.ro