top

Oferte vacante strainatate 2024 Litoral 2024 Bulgaria Nessebar
AlbaniaBulgariaCipruEgiptGreciaPortugaliaSpaniaTunisiaTurcia

Oferte Litoral 2024 Nessebar

Oferte cazare si hoteluri pentru Litoral 2024 Nessebar

Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Bilyana Beach 4* (Adults Only) - All Inclusive

Hotel Bilyana Beach 4* (Adults Only)

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 40.7 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Festa Panorama 4* - All Inclusive

Hotel Festa Panorama 4*

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 33.42 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel MPM Arsena 4* - Ultra All Inclusive

Hotel MPM Arsena 4*

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
Ultra All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 38.2 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Sol Marina Palace 4* - All Inclusive

Hotel Sol Marina Palace 4*

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 34.92 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Sol Nessebar Bay & Mare 4* - All Inclusive

Hotel Sol Nessebar Bay & Mare 4*

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 34.14 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7
Oferta pentru Litoral 2024 Hotel Sol Nessebar Palace 5* - All Inclusive

Hotel Sol Nessebar Palace 5*

Oferta Litoral 2024 Nessebar > Bulgaria
All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 38.78 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2024
Special
6=7

Litoralul din Nessebar este una dintre cele mai proeminente destinatii turistice de vacanta de la malul Marii Negre. Nu o spunem doar noi, echipa Family Travel, dar si sutele si miile de turisti ce ii trec anual pragul. Zona Nessebar, incluzand atat statiunea Nessebar cat si orasul vechi cu acelasi nume, a crescut preponderent in popularitate o data cu trecerea anilor, devenind gazda unor lanturi hoteliere de renume, ca: Sol Hotels, cu Hotel Sol Marina Palace de 4 stele si cele doua hoteluri Sol Nessebar Bay and Mare de 4 stele, respectiv Sol Nessebar Palace de 5 stele, ce au ocupat de-ndata un loc de cinste in inimile turistilor de pretutindeni ce viziteaza in fiecare an Bulgaria.

Vederile panoramice superbe catre mare, oportunitatea plimbarilor lungi pe promenadele orasului vechi Nessebar (un sit acreditat de UNESCO World Heritage, incepand cu anul 1983), selectia generoasa de restaurante cu specific diversificat, magazinele, localnicii prietenosi si asertivi, toate acestea transforma Nessebar intr-o destinatie de vacanta ideala. Tarmul in aceasta zona este linistit, cu plaje cu nisip moderat, apa nu foarte sarata si la o temperatura numai buna pentru baie in timpul sezonului de vara. In aceeasi perioada, caldura se domoleste spre seara creand ocazia perfecta pentru o plimbare la pas pe plaja sau in vechiul oras Nessebar.

Cum o vacanta completa nu se rezuma doar la soare si relaxare, ci contine si un pic de istorie, aventura si cunoastere, haideti sa facem un scurt popas si in dreptul orasului vechi. Nessebar s-a gasit deseori la frontiera unui imperiu aflat sub amenintare, astfel ca a dobandit o istorie bogata, infuzata de prezenta civilizatiilor cotropitoare. Situat in inima unei peninsule stancoase de la Marea Neagra, site-ul arheologic vechi de mai bine de 3000 de ani, Nessebar, a fost de fapt, la origini, o asezare a tracilor (denumita in antichitate ca Menebria).

La inceputul secolului 6 inainte de Hristos, orasul a fost transformat insa in colonie greceasca. In ziua de astazi, printre ruinele orasului de alta data, ce dateaza  cu precadere din perioada elenistica, se regasesc acropole, un templu inchinat Zeului Apollo, o agora si un zid fortificat construit de traci. Printre alte monumente, de o frumusete la fel de uimitoare, se numara Stara Mitropolia Basilica si cetatea fortificata ce dateaza ambele din Evul Mediu, atunci cand Nessebar era unul dintre cele mai importante orase Bizantine de pe coasta de vest a Marii Negre. Case de lemn construite in secolul 19 sunt tipice stilului arhitectural de la acea vreme din zona Marii Negre.

Orasul antic Nessebar reprezinta un exemplu unic de sinteza intre influentele culturilor umane vechi de secole; este o locatie in care numeroase civilizatii au lasat urme tangibile ce s-au contopit intr-un singur intreg omogen, intr-o totala si armonioasa conexiune cu natura locului. Diferitele stagii de dezvoltare observabile in arhitectura indigenilor reflecta etapele de dezvoltare a stilului arhitectural din zona Balcanilor si intreaga regiune Est-Mediterana. Structurile urbane contin elemente atat din al doilea mileniu inainte de Hristos cat si din vremurile Antice si perioada Medievala. Nessebar este asadar, fara doar si poate, una dintre perlele Marii Negre, incarcate de istorie, farmec si invaluite, nu de putine ori, in mister. Nessebar si-a demonstrat fara indoiala utilitatea sa istorica ca oras de frontiera in multiple ocazii.

Arhitectura medievala religioasa, alterata de impunerea formelor traditional Bizantine, ilustreaza arta ceramica ornamentala, decoratiunile pictate caracteristice vremii respective. Orasul Nessebar a servit, timp de mii de ani, drept un impresionant si important centru spiritual, inima a culturii Crestine, astazi fiind un organism urban vibrant, in plina dezvoltare. Nici partea de litoral nu sta mai prejos, aceasta atragand anual mii si mii de turisti bulgari, dar mai ales straini.

Cu toate ca elementele principale de arhitectura au ramas in general neschimbate, odata cu anul 1986 au inceput sa apara anumite exceptii reprezentand un numar de interventii ilegale asupra structuriilor din secolul 19. De asemenea, au fost executate si lucrari noi a caror constructie incalca Legea Mostenirii Culturale. Daca toate acestea nu erau de ajuns, odata cu stabilizarea de urgenta a liniei de tarm a peninsulei, s-au constatat influente negative asupra integritatii sit-ului arhitectural, influenta ce contravine clar Legii Monumentelor si a Muzeelor.

Tabloul nu este insa unul atat de gri pe cat aceste intruziuni il fac sa para. Concomitent cu acestea, eforturi semnificative sunt facute in directia conservarii si prezervarii cat mai eficiente a tuturor resurselor statiunii Nessebar. Aceste eforturi se concretizeaza in lucrari de sustinere a Bisericilor Medievale si a tuturor celorlalte puncte de interes arheologic, acestea fiind expuse si disponibile celor interesati de a le vedea si a le vizita. Unele dintre aceste Biserici necesita reparatii consistente insa, iar modernizarile neincetate ale zonei par sa incetineasca si sa ingreuneze acest proces.

Schimbarile neautorizate survenite la unele constructii indigene, presiunea continua si crescanda a turismului, infrastructura rezidentiala si publica si interesele investitorilor, in combinatie cu introducerea unitatilor de cazare mobile, incep sa ameninte serios atat structurile urbane traditionale ale statiunii Nessebar, cat si farmecul sau arhitectural si nu in cele din urma, atmosfera sa magica.

Daca ati ajuns deja pe litoral in Nessebar si ati vizitat si orasul vechi, atunci ati luat cu siguranta la cunostinta toate aceste lucruri. Daca nu ati apucat inca sa o faceti, nu mai stati pe ganduri. Noi, echipa Family Travel, consideram ca Nessebar este unul dintre cele mai frumoase locuri din patrimoniul vecinilor nostri bulgari. Orice a fost acolo ne-a confirmat acest lucru si au marturisit ca s-ar intoarce cu placere oricand.

        Municipalitatea Nessebar-ului si statiunile de pe teritoriul sau sunt situate in partea de sud-est a litotalului Bulgariei si din acest motiv, aici sunt intotdeauna temperaturi cu 2-3 grade mai mari decat in alte zone ale litoralului bulgaresc al Marii Negre. Nessebar cuprinde 3 statiuni (Nessebar, Obzor si Sveti Vlas) si 11 sate, administrand o suprafata totala de 423 de kilometri patrati si o populatie de peste 21,000 de locuitori. Statiunile se intind de-a lungul coastelor Marii Negre, in golfuri cu plaje late de nisip fin si apa limpede, cristalina, fundul marii adancindu-se lin, ceea ce o face sigura si placuta pentru copii. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care aceste destinatii de vacanta sunt foarte populare printre familiile cu copii. Noul oras Nessebar este caracterizat printr-o arhitectura moderna, iar hotelurile de aici s-au adaptat perfect noilor tendinte din turism. Nordul si sudul orasului sunt marginite de plaje late si dune de nisip create de fenomene naturale, protejate UNESCO. Vechiul oras Nessebar, cu a sa istorie milenara este situat pe o penisula stancoasa, romantica, conectata de uscat printr-un istm ingust si detine monumente valoroase din toate stagiile lungii sale existente, din timpurile Imperiului Roman, Evul Mediu, Imperiului Bizantin, case ramase intacte din secolele XVIII si XIX si numeroase ruine de biserici, intreaga peninsula fiind recunoscuta ca muzeu natural istoric si protejata UNESCO. Vechiul oras Nessebar are acum o lungime de 850 de metri si o latime de 350 de metri dar, de-a lungul timpului si-a pierdut mai mult de o treime din teritoriu datorita eroziunii valurilor marii. Astazi litoralul si vechiul Nessebar a devenit un loc romantic, cu strazi inguste, case cochete si mici magazine de suveniruri, restaurante si terase, unde se servesc diverse preparate din peste proaspat si mancaruri traditionale bulgaresti, un loc pe care nu ai voie sa-l ratezi daca mergi pe litoral.
Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
AlbenaBalchikConstantin si ElenaDuni Royal ResortEleniteKavarnaKranevoNessebarNisipurile de AurObzorPomoriePrimorskoRiviera Holiday ClubSozopolSunny BeachSunny DaySveti Vlas
Testimoniale
Amabilitate, curățenie, liniște, bază de tratament, piscină, răsfăț culinar. Un loc ideal pentru odihnă, reparat și încărcat.... ”bateriile”....
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2024
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2024
Site web realizat de webis.ro