top

Oferte vacante strainatate 2020 Litoral 2020 Grecia Halkidiki Athos
Aveti intrebari? Sunati la: 0314.100.946
BulgariaEgiptGreciaPortugaliaSpaniaTunisiaTurcia

Oferte Litoral 2020 Halkidiki - Athos

Oferte cazare si hoteluri pentru Litoral 2020 Halkidiki - Athos

Oferta pentru Litoral 2020 Hotel Agionissi Resort 4* - Demipensiune/Pensiune Completa

Hotel Agionissi Resort 4*

Oferta Litoral 2020 Halkidiki - Athos > Grecia
Demipensiune/Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 36 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2020
Oferta pentru Litoral 2020 Hotel Akti Ouranoupoli 3* - Demipensiune/Pensiune Completa

Hotel Akti Ouranoupoli 3*

Oferta Litoral 2020 Halkidiki - Athos > Grecia
Demipensiune/Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 29.7 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2020
Oferta pentru Litoral 2020 Hotel Alexandros Palace & Suites 5* - Demipensiune/Pensiune Completa

Hotel Alexandros Palace & Suites 5*

Oferta Litoral 2020 Halkidiki - Athos > Grecia
Demipensiune/Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 34.3 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2020
Oferta pentru Litoral 2020 Hotel Xenia 4* - Demipensiune/Pensiune Completa

Hotel Xenia 4*

Oferta Litoral 2020 Halkidiki - Athos > Grecia
Demipensiune/Pensiune Completa
Nota TripAdvisor:
De la: 36 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2020
Oferta pentru Litoral 2020 Hotel Xenios Theoxenia 4* - Demipensiune/All Inclusive

Hotel Xenios Theoxenia 4*

Oferta Litoral 2020 Halkidiki - Athos > Grecia
Demipensiune/All Inclusive
Nota TripAdvisor:
De la: 23.9 euro de pers/noapte valabil pentru Litoral 2020

              Ministerul de turism al Greciei a analizat impactul activitatii de turism in economia tarii si a decis sa adopte practica altor tari europene, infiintand o taxa locala diferentiata pe categoriile de clasificare a unitatilor de cazare, indiferent de localizarea acestora. Astfel ca referitor la decizia Greciei de punere in aplicare a taxei turistice locale, dorim sa va informam ca taxa de sedere introdusa prin Legea 4389/2016 si votata in mai 2016, va fi aplicata incepand cu 01.01.2018.

Taxa se va achita de catre turisti la fata locului, iar aceasta variaza in functie de clasificarea unitatii de cazare, astfel:

• 0.5 euro/camera / noapte pentru hoteluri de 1-2 stele
• 1.5 euro/camera / noapte pentru hoteluri de 3 stele
• 3 euro/camera / noapte pentru hoteluri de 4 stele
• 4 euro/camera / noapte pentru hoteluri de 5 stele
• 0.5 euro/ noapte pentru apartamente indiferent de categorie (1-4 stele). Taxa locala aplicabila pentru unitatile de cazare tip apartament este reglementata de Legea 4472/2017, art. 72.

Taxa stipulata prin Legea 4389/2016, art. 53 este aplicabila doar structurilor de cazare din Grecia. De aceea, turoperatorii inregistrati in strainatate nu sunt responsabili de colecatrea taxei, avand in vedere ca doar unitatile de cazare din Grecia sunt abilitate pentru incasarea si plata catre bugetul de stat.
Aceasta taxa turistica locala se aplica tuturor unitatilor de cazare turistica indiferent de localizarea lor: litoral, orase, insule, etc

       Conform Mitologiei grecesti, numele Athos apartine unui gigant trac. Se spune ca in timpul celebrului razboi intre zei si giganti, Athos a vrut sa arunce in zeul Poseidon cu o stanca, dar aceasta i-a scapat printre degete si a cazut in mare creand o fasie de pamant, cunsocuta astazi ca Muntele Athos. In alta versiune a legendei, zeul Poseidon arunca cu stanca uriasa in Athos, lovindu-l si ingropandu-l pe acesta dedesubt . Conform  traditiei crestine, Fecioara Maria calatorind impreuna cu Ioan spre Cipru unde urmau sa-i faca o vizita lui Lazarus, au fost surprinsi de o furtuna foarte puternica, de care s-au adapostit intr-un port unde astazi este Sfanta Manastire a lui Ivira. Sfanta Maria a fost impresionata de frumusetea locului si a inaltat o ruga catre Dumnezeu, cerandu-i sa-i dea ei muntele. In acel moment s-a facut auzita vocea Domnului care a spus: “ Fie ca acest loc sa fie al tau, gradina ta si Paradisul tau, ca o salvare, un Rai al celor care cauta salvarea”. De atunci Muntele Athos este considerat a fi “Gradina Fecioarei Maria”. Pana in secolul al treilea inaintea erei noastre, pe bratul peninsulei Halkidiki, Athos, erau doar cateva mici asezari grecesti, care mai tarziu, din motive ramase inca necunoscute au decazut sau au fost distruse si ca urmare zona a ramas nelocuita timp de secole. In secolul cinci al erei noastre, primii calugari care au venit la Muntele Athos – dezamagiti de viata comuna de zi cu zi – au gasit acest pamant frumos si nelocuit, foarte potrivit pentru rugaciune si pentru al preamarii pe Dumnezeu. In zilele noastre, bratul estic al Peninsulei grecesti Halkidiki, Athos este un Paradis turistic foarte cautat si apreciat de cei ce isi doresc vacante intr-un cadru natural mirific, cu golfuri superbe, apa cristalina, liniste si relaxare.
Recomanda ofertele pe retelele sociale
           
CorfuCreta - ChaniaCreta - HeraklionHalkidiki - AthosHalkidiki - KassandraHalkidiki - SithoniaMykonosRhodosRiviera OlimpuluiSantoriniThassosZakyntos
Testimoniale
Buna ziua, Dna Rodica va multumim din suflet pentru rezervarea facuta la Prestige & Aquapark din Nisipurile de Aur, am primit o camera spatioasa, frumoasa. Imi pare bine, ca v-am ales pe dvs. Sper sa ne revedem la anul! Va doresc sanatate si numai bine!...
Ratings and Reviews Powered by TripAdvisor
logo tripadvisor
© TripAdvisor 2020
Urmareste-ne pe...
Puteti plati cu...
card maestro card mastercard card masterpass card visa
Toate drepturile rezervate FamilyTravel 2005 - 2020
Site web realizat de webis.ro